Auto Banden Balanceren in Amersfoort

Het is erg vervelend als tijdens het rijden je stuur of dashboard trilt en de banden onnodig veel lawaai maken. Waarschijnlijk zijn één of meerdere banden niet in balans en zullen zij gebalanceerd moeten worden. Banden zijn in onbalans als het gewicht niet gelijkmatig is verdeeld over je banden. Door de banden te balanceren breng je dit in evenwicht.

Waarom de banden laten balanceren?

Na verloop van tijd vervaagt de balans in een band en zal je de band opnieuw moeten laten balanceren. Balanceren zorgt er voor dat:

  1. Je in een veiligere auto rijdt. Als je banden in onbalans zijn, hebben de banden minder contact met het wegdek, waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan.
  2. Het gewicht over de banden gelijkmatig is verdeeld, waardoor de banden bij hogere snelheden niet gaan bonken.
  3. het rijcomfort wordt verbeterd en je geen trillingen meer voelt in het stuur of dashboard.
  4. onnodige slijtage wordt tegengegaan en je hiermee kosten bespaart.

Wat doet een garage als een band wordt gebalanceerd?

Een goede en betrouwbare garage beschikt over gespecialiseerde apparatuur waarmee zij in staat zijn om te meten hoe het gewicht verdeeld is over de band. Om de band weer in balans te brengen, bevestigt de garage loodjes op de velgrand. De positie en het gewicht van het loodje wordt met de computer bepaald. Bij elke bandenwissel of montage van een nieuwe band moet dit gebeuren. Let hier op bij de garage.

Voor welke automerken de banden laten balanceren?

De banden kun je laten balanceren voor de volgende automerken:

Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Smart, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo.

Waar de banden laten balanceren?

Bij BSA Banden zijn de beste garages aangesloten in diverse regio’s met gespecialiseerde apparatuur om je banden te laten balanceren:

Amersfoort